дом Политика БСП Шумен започва подготовката за пряк избор на лидер

БСП Шумен започва подготовката за пряк избор на лидер

0
ДЯЛ

Работна група от членове на Националния съвет на БСП – Веселин Пенчев, Анатоли Стоянов, Димитър Дъбов и Александър Горчев, кметът на Нови пазар Георги Сашев и депутатът Иван Иванов ще подпомагат основните партийни организации и Общинския съвет на БСП при провеждането на отчетно – изборните събрания в Шуменска област. На тези форуми трябва да бъдат номинирани ръководни органи на общинско и национално ниво, както и делегати на общинската конференция на БСП Шумен през март. Това разкри пред 24shumen.com активист, участвал в пленума на партията през уикенда в столицата.
Общинският съвет на социалистите в Шумен ще избере местна общинска избирателна комисия и няколко секционни комисии, които ще проведат прекия избор за председател на партията на 26 април. Датата за балотаж е 3 май.
За първи път в историята на партията всички социалисти ще гласуват за лидер, а не делегатите на конгреса, както досега. Правилата, по които ще се проведе вотът бяха одобрени от пленума.
Номинации за председател могат да правят всички общински структури, а партийната ЦИК ще проверява дали издигнатите отговарят на изискванията на устава – 8 години партиен стаж, от които задължително 4-годишно членство в национални партийни органи.
Настоящият лидер Корнелия Нинова вече обяви, че ще се включи в битката за председател.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменските криминалисти разкриха за 3 часа извършител на убийство (обновена, снимки)
Следваща статияПри съседите: Апаши задигнаха пари от възрастни хора в Търговищко

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here