дом Криминале 1 549 нарушения на скоростта в Шуменско за 10 дни

1 549 нарушения на скоростта в Шуменско за 10 дни

0
ДЯЛ

1 549 нарушения на скоростните режими са установени по пътищата на област Шумен по време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе за периода от 29 април до 9 май, съобщиха от ОД на МВР. 868 от тях са били извън населено място, а 681 в населени места в областта. Проверени са 987 пътни превозни средства, 1057 водачи и пътници.
Осем неправоспособни водачи са установени за същия период. Седем водачи са шофирали след употреба на алкохол, като с над 1.2 промила са петима. Трима са седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или техни аналози. За неизползване на обезопасителни системи, колани и каски са санкционирани 71 водачи, 11 са ползвали мобилен телефон по време на управление без да ползват устройство „свободни ръце”. Без задължителна застраховка „Гражданска отговорност” са били 9 водачи. 86 са санкционирани за неспазване на пътни знаци и маркировка, осем за неправилно движение или изпреварване по пътното платно, двама са преминали на червен сигнал на светофарна уредба.
От 5 до 9 май в Шуменско са проверени 33-ма водачи на двуколесни моторни превозни средства. Установени са един неправоспособен, водач, който управлявал без застраховка „Гражданска отговорност” и двама, които карат мотори, нерегистрирани по надлежния ред. При проверките не са установени водачи на двуколесни моторни превозни средства, които управляват след употреба на алкохол.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАварии оставиха четири села без вода
Следваща статияЗапочна ваксинацията срещу COVID-19 в община Венец

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here