дом Други 14 фирми със санкции от Екоинспекцията за 40 900 лева

14 фирми със санкции от Екоинспекцията за 40 900 лева

0
ДЯЛ

През месец юли експертите от РИОСВ – Шумен извършиха 108 проверки на 97 обекта. От тях 70 са планови, 38 – извънредни. През отчетния период са съставени 6 акта за установени административни нарушения (АУАН) , от които 3 – за нарушения на Закона за опазване на околната среда, 1 АУАН е за нарушение по Закона за управление на отпадъците, 1 – за нарушение на Закона за водите и 1 – за нарушения по Закона за лечебните растения.
В рамките на осъществения контрол са издадени 47 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.
За изминалия месец директорът на РИОСВ – Шумен е издал 14 наказателни постановления на обща стойност 40 900 лв. Санкционираните фирми са: „Себтур“ ЕООД за осъществяване на нерегламентиран внос на стока без регистрация, „Дюра-Тайлс“ БГ АД за неизпълнение по условия от комплексно разрешително, „Север Харт Груп“ ЕООД за неизпълнение на условие от Решение за извършване на дейности по третиране на отпадъци, „Голдън Фийлд“ ООД за допуснато нерегламентирано изгаряне на отпадъци, „Каолин ЕАД“, за това че дружеството е осъществило заустване на производствени отпадъчни води във воден обект, „Родна индустрия-91“ ЕООД и „Еко Инвест Север“ ООД за неизпълнение на задължително предписание. Две са наказателните постановления на „ВиК-Шумен“ ООД за допуснато заустване на отпадъчни води в повърхностен воден обект. Санкционирани са още „Дайъри Продъктс“ ЕООД, за това че дружеството е изхвърлило отпадъчни води във воден обект и „Агро Органик Трейд“ ООД за това, че не е представила обобщена информация за изкупените, обработени, и реализирани количества билки в билкозаготвителен пункт. Три са глобените физически лица.
За периода са събрани средства в размер на общо 4310 лв. Сумите по наложени глоби и санкции възлизат на 500 лв. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС са събрани 3 810 лв. Общо 3 048 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, като най-големи приходи от платени санкции по чл. 69 от ЗООС е получила община Велики Преслав – 1 616 лв.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШуменец остави отключен апартамента си, олекна с пари и документи
Следваща статияВладислав Карамфилов – Въргала: Директорът на шуменския театър трябва да бъде махнат!
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here