дом Общество Ясни са съставите на постоянните комисии към Общински съвет – Шумен

Ясни са съставите на постоянните комисии към Общински съвет – Шумен

0
ДЯЛ

Общинските съветници гласуваха състава, председателите и зам.-председателите на постоянните комисии към разпоредителния орган в Шумен.
Преди процедурата на гласуване, по предложение на БСП политическите партии прекъснаха заседанието за консултации, защото в предложенията за членове на комисиите липсваха представители на левицата. След консултациите съветниците преминаха към гласуване.
Постоянните комисии към Общинския съвет в Шумен са 10, а броят на членовете във всяка от тях – седем. За влизане в състава на комисия бе нужен минимум от 21 гласа.
С 39 гласа „за“ Виолета Неделчева от ПП ГЕРБ бе избрана за председател на бюджетна комисия. В нея БСП ще се представлява от Веселин Пенчев, а седмият е Красимир Костов от „Български социалдемократи“. Те бяха предложени допълнително и събраха съответно 27 и 26 гласа одобрение. Икономическа комисия оглави Детелина Куртева от ПП ГЕРБ. Председател на комисията по ТРСУ е Артур Алтунян от Демократична България.
Интересно бе гласуването за членове на комисията по „Екология и селско стопанство“. От първоначално предложените имена отпадна Камен Андонов от ПП ГЕРБ, който събра 21 гласа. Той обаче бе изместен от допълнително предложения Митко Киров от БСП, който получи 23 гласа. Тази комисия бе оглавена от Светлозар Начев.
Битка за гласове беляза изборът на членове в Правна комисия. След първото завъртане на рулетката, проф. Борислав Беджев от ПП ГЕРБ получи 21 гласа, колкото събра и допълнително предложената Лили Петрова от БСП. Наложи се прегласуване между двамата. При него проф. Беджев получи 22 гласа и остана в състава на комисията. Тя бе оглавена от адвокат Светозар Петков от ПП ГЕРБ.
От БСП в комисията влезе Живка Тонева, а от ДПС – Емине Осман, които бяха допълнително предложени.
И тук борбата се ожесточи, след като при първото гласуване предварително предложеният проф. Борислав Беджев не получи нужните гласове. Бяха направени допълнителни предложения. БСП номинира Живка Тонева. Местната коалици ДБГ предложиха Бисерка Йовчев, а ПП ГЕРБ издигнаха и Албена Иванова. При тази ситуация проф. Беджев оттегли номинацията си. Бисерка Йовчева не събра нужните гласове. Във финална битка влязоха Живка Тонева и Албена Иванова. След инфарктно гласуване, Иванова оглави комисията с 21 гласа одобрение.
Председател на комисията по култура пък стана Деница Спасова. Метин Джамбазов, който бе предложен на мястото на Емине Осман от ДПС, влезе в комисията.
Здравната комисия оглави д-р Ивайло Петров. От допълнително предложените в нея влязоха Камен Андонов от ПП ГЕРБ и д-р Валентин Петров.
Д-р Янаки Янакиев бе избран за председател на комисията по „Младежки дейности и спорт“. Захари Димитров от БСП влезе като седми член.
В комисията по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодейстие с НПО“ влязоха допълнително предложените Евгения Михова, Данаил Данчев и Иван Йонков от БСП.
Председател на комисията стана Камен Андонов.
Лили Петрова от БСП не влезе в нито една от постоянните комисии. Според Веселин Пенчев съветниците са нарушили правилника за работа на местния орган, като се позова на два закона.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрай на принудителния воден режим във Велики Преслав
Следваща статия30 години от края на асимилационния период над мюсюлманите, отбелязват в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here