дом Политика Юсеин Шакир: Началото на промяната започва с бюлетина №9 на 4-ти април

Юсеин Шакир: Началото на промяната започва с бюлетина №9 на 4-ти април

0
ДЯЛ

Казвам се Юсеин Шакир и съм кандидат за депутат от ДПС. Роден съм през 1988 г., семеен, с едно дете. През 2014 г. завърших бакалавърска степен, като инженер по комуникационни информационни системи в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. В момента съм общински съветник от ДПС и работя като социален работник в Център за обществена подкрепа – Нови пазар.
Като социален работник залягам на идеята за равнопоставеност и право на достоен живот на всеки член на обществото – деца, момичета, момчета, жени и семейства с деца в риск. Застъпничество, посредничество, придружаване, информиране, консултиране на жени по въпроси, свързани с достъпа до здравеопазване, образование, социални дейности, трудовата заетост и много други. Подкрепа на семейства с малки деца от уязвими общности и бременни здравно неосигурени жени. Подкрепа на млади момичета и момчета за продължаване на образованието. Посредничество за намиране на работа между работодатели и безработни лица, организиране на курсове на квалификация и преквалификация с фокус върху жените и дарения.
Работя в две области – Шуменска с общините община Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Каолиново, Венец и Варненска с общините община Ветрино, Провадия, Дългопол, община Девня и Белослав.
Граждански активист съм към Сдружение „Хаячи“, като съм участвал в реализирането на много проекти, в това число и различни застъпнически инициативи.

Боря се за преодоляването на омразната реч срещу ромите в публичното пространство. Добре е хората, които се занимават с правата на ромската общност да са подготвени и да имат знания и умения да се противопоставят на проблема. В тая връзка, като член от екипа приех участие в обучителната програма по проект ГРИЖА ЗА ИСТИНАТА.
В партньорство от Фондация С.Е.Г.А. – България-водеща организация; Фондация Приложни изследвания и комуникации, България; Фондация Рома-Лом – България; Център за изследване на демокрацията – България се проведоха Обучения за подкрепа и подпомагане на общественото противопоставяне срещу засилващите се вълни от анти-ромска пропаганда в България, чрез включване на самите роми в този процес. Обученията са по проект ГРИЖА ЗА ИСТИНАТА – Преодоляване на анти-джипсизма чрез овластяване на ромите за противодействие на дезинформацията и фалшивите новини в България. Проектът е насочен към засилване на борбата срещу мощната вълна на анти-джипсизма чрез овластяване както на лидерите, така и на участниците в промяната на местно ниво вътре в ромските общности, които да противодействат на дезинформацията, генерираща анти-ромски нагласи и предразсъдъци в България. Участието в подобни обучения дава възможности на представители на ромската общност да са подготвени за атаките срещу ромите и омразната реч.
За мен е изключително важно да съм част от тези структури, защото така съм по – близо до хората. Като съветник защитавам правата на хората в местния парламент. Като социален работник ме вдъхновява промяната у родителите, това да виждам по-често усмивката на лицата им, да намерят подхода и разбирането към своето дете и да бъдат смели и щастлив! И не на последно място, като член и доброволец на сдружението да бъда мостът между институциите и общността.
Гласуването е основната стъпка към промяната. От нашия избор зависи не само нашето бъдеще, а и бъдещето на държавата ни, в която живеем.

Гласувайте, скъпи съграждани, с негласуване не наказвате политиците, а себе си. Апелът ми към обществото е: Началото на промяната започва с бюлетина №9 на 4-ти април!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без електрозахранване
Следваща статияИззеха антики от дома на мъж в Мировци

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here