дом Общество „Ще ти разкажа за Америка“: Пиесата, писана за големия Красимир Ранков

„Ще ти разкажа за Америка“: Пиесата, писана за големия Красимир Ранков

0
ДЯЛ

Двете най-нови заглавия в афиша на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – „Ще ти разкажа за Америка“ и „Как се гони страх“ бяха представени днес от авторите и ресисьорите.
„Ще ти разкажа за Америка“ е един текст, в който са събрани преработени действителни случки от интернет пространството и телевизионни репортажи. Тук са преплетени съдбите на различни хора, предадени от няколко персонажа като техни лични преживявания“, заяви авторът и режисьорът на пиесата – директор на театъра.
Сюжетът разкрива завръщането на човек, прекарал дълги години в Америка. Очакват го брат му и снаха му. Попада в ситуации, които са неприятни за него. Става ясно битието на това семейство. Така авторът достига до различни истини, прави обобщения. А героите преживяват свой катарзис.
Така Димитър Димитров от драматични случки прави една мрачна и абсурдна комедия, като самия живот.
Според режисьора публиката ще види на 26 септември едно атрактивно представление с един по-различен поглед. И това несъмнено ще й допадне.
За-главните роли са ангажирани двама известни актьори- Красимир Ранков и Мария Статулова.
Димитров разкри, че е пиесата е писана по време на престоя му в Америка през 2011 година специално за актьора Красимир Ранков. Съвет му дала и съпругата му Марияна.
А Мария Статулова получава ролята, защото е една голяма актриса с показан в киното и театъра потенциал.
На Шуменска сцена вече вървят репетиите и на второто заглавие“Как се гони страх“. Автор е Калин Илиев, а режисурата е поверена на младия Цвети Панашки.Той е познат на публиката с пиесата „Приказка за рицаря без кон“.
Според автора предстои реализацията на една класическа приказка за мечтите, която завършва с хепиенд. Заглавието ще влезе в учебната програма.
Освен кукли на сцената ще присъстват и студенти, които са завършили НАТФИЗ. Те ще убедят, че страхът е страшен, ако човек му позволи да го обземе. а вече е въпрос на личен избор кой как се справя със своите страхове.
Авторът Калин Илиев за първи път поставя текста си на шуменска сцена. Негови пиеси вече са поставяни с успех в Русия, Украйна, Германия и Франция.
Като човек, който не се страхува да говори и да казва истини, Илиев разкри своите наблюдения – управлението в България е мутренско, на власт за съжаление са крадливи хора. И бедата – ерозия на морал и ценности. Заради това няма смисъл един от синовете му да се прибира у нас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочва подготовка за преброяване на населението в България
Следваща статия5 години от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил