дом Общество Ще има ли Велики Преслав най-после вестник?

Ще има ли Велики Преслав най-после вестник?

0
ДЯЛ
Снимка: Pixabay.com

Общинският съвет да гласува откриване на процедура за провеждане на конкурс за възлагане управлението на „Седмица“ ЕООД Велики Преслав. Това предлага в докладна общински съветник.
„Седмица ЕООД“ e общинското дружество, което през годините е издавало в.“Седмица“. При всеки нов управител изданието е променяло името си. А финансови затруднения са причина последният управител да напусне, уточниха общински съветници.
В докладната, която ще бъде разгледана на следващата сесия на ОбС са посочени изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите за овакантената позиция – да имат образователно-квалификационна степен „Бакалавър“, най-малко петгодишен трудов стаж, да не са осъждани. Може и да бъдат представени други документи, удостоверяващи професионалната и образователна квалификация.
За провеждането на конкурса ще бъде назначена комисия в състав – председател, общински съветник и членове – зам.-кмет, юрист, представител на Общината и съветници.
Кандидатстващите трябва да представят и програма за развитие на дружеството.
Към докладната е приложен и проекто-договор между кмета, като упълномощен представител на едноличния собственик на капитала- Община Велики Преслав и управителя.
„Не е само мое мнение, че е редно Велики Преслав като духовен център на България, свързан с писмеността и книжовността да има свое печатно издание“, заяви за 24shumen.com съветникът Станислав Йорданов. Той припомни думите на дългогодишния журналист Борис Петров, че още от 1890 година градът е имал свой вестник.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета кани шуменци на романтичен концерт и чаша вино
Следваща статияПродават на търг фабрика за паркет в Нови пазар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here