дом Политика Ще изберат ли за зам.-председател на Общинския съвет в Шумен съветник от...

Ще изберат ли за зам.-председател на Общинския съвет в Шумен съветник от ДПС?

0
ДЯЛ

Заместник-председател на Общинския съвет в Шумен ще бъде избран на предстоящата сесия на 28 ноември.
На основание чл. 24 от Закона за местното самоуправление и местната администрация ОбС може да избере един или повече заместник-председатели на съвета, като условията и редът за избиране и правомощията на заместник-председателя се уреждат в Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Той се избира с явно гласуване. За избран се счита кандидатът, получил повече от половината от гласовете на всички общински съветници, става ясно от докладна на председателя на ОбС инж. Красимир Минчев.
С цел постигане на по-добра организация на дейността на ОбС и повишаване ефективността на неговата работа той предлага в сесийна зала общинските съветници да направят своите предложения за заместник-председател.
Кандидатурата на съветник от ДПС ще бъде издигната и е със сериозни шансове да бъде одобрена и гласувана от мнозинството. Затова вече са водени разговори на много високо ниво, научи 24shumen.com от свои източници.
„Все още не сме взели решение дали ще издигнем свой кандидат за поста. Обикновено, преди сесия обсъждаме такива важни въпроси”, каза председателят на групата на БСП Веселин Пенчев.
„В момента уточняваме дали ще издигнем свой кандидат. На този етап не мога да кажа нито „да”, нито „не”, заяви Деян Станчев, съветник от ВМРО. На въпрос, ще подкрепят ли кандидат от ДПС, последва отговор ”категорично не”.
„В нашата група не е обсъждано име за заместник-председател”, заяви председателят на съветниците от ДПС Гюнай Тефиков.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧленове на ВМРО Шумен изгориха копие на Ньойския договор
Следваща статияТемпературите тръгват нагоре

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here