дом Общество Шумен ще отбележи тържествено Деня на Съединението, Общината осигурява безплатен транспорт до...

Шумен ще отбележи тържествено Деня на Съединението, Общината осигурява безплатен транспорт до „Марашката кория“

0
ДЯЛ

Община Шумен, областната управа и Командването на Шуменския гарнизон организират честване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия и 135 години от създаването на първия полеви лагер на Българската армия в село Мараш. Началото на тържеството е от 10.00 часа на 6 септември пред Паметника на загиналите във войните шуменци на пл.„Кристал“ в Шумен. С официална церемония и военни почести ще бъдат поднесени цветя и венци в памет на героите, дали живота си за независимостта и свободата на България.
Ритуалът пред паметната плоча в местността “Марашката кория” в село Мараш ще започне в 11.00 часа с участието на курсанти от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ – Шумен. Слово по повод Деня на Съединението ще произнесе полк. Емил Симеонов-началник на Шуменския гарнизон.
За гражданите, които желаят да се включат в тържеството на „Марашката кория“, е осигурен автобус, който ще тръгне в 10.30 часа от площад „Кристал“ в Шумен. Пътуването е безплатно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочнаха ремонтите на улиците в областния град, шофьорите да спазват поставената сигнализация
Следваща статияТуристи от цял свят се удивляват на златното сърце на царица Мария

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here