дом Общество Шумен ще отбележи тържествено Деня на Съединението

Шумен ще отбележи тържествено Деня на Съединението

0
ДЯЛ
Архивна/24shumen.com

С ритуал по полагане на венци и цветя в Шумен ще бъде отбелязан 6 септември – Денят на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.
Церемонията ще започне в 10.00 часа пред Паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал“. Слово по повод празника ще произнесе доц. Стефан Минков, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“.
В 11.00 часа в знак на почит венци и цветя ще бъдат положени и пред паметната плоча в местността „Марашка кория“ в село Мараш.
В честването ще се включат кметът Любомир Христов, представители на Общинската и Областната администрация, общински съветници, политически, просветни, обществени организации и граждани.
Два автобуса са осигурени за гражданите, които желаят да присъстват на ритуала по поднасяне на венци и цветя в Мараш. Те ще тръгнат за селото от паркинга на пл. „Кристал“ след края на церемонията пред Паметника на загиналите във войните шуменци.
Организатори на честването са Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.
24shumne.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови пазар с алтернативен източник за питейна вода (видео)
Следваща статияГЕРБ внасят проекта за нова Конституция, нужните подписи са събрани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here