дом Култура Шумен се превръща в столица на занаятите

Шумен се превръща в столица на занаятите

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Национален панаир на занаятите ще се проведе в Шумен на 18 и 19 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В събитието ще участват майстори от Шумен и региона, Велико Търново, Горна Оряховица, Троян и Бяла. Те ще представят български шевици, бижута от метал и гайтан, керамика, кене, фриволите, плъстене на вълна, плетене на една кука, плетене с мъниста и царевична шума, шекерджийство. От декоративно – приложните изкуства посетителите могат да видят квилинг, батик, плетене с хартия, макраме, пирография, гипсови фигурки за оцветяване. Макетите на български къщи и кукли в народни носии ще пренесат зрителите назад във времето.
Майсторите ще демонстрират своите умения, а всички желаещи ще имат възможност да опитат сами да изработят някои от предметите.
Организатори на второто издание на Национален панаир на занаятите са Община Шумен и народно читалище „Напредък-1869“.
Ателиетата ще бъдат разположени по пешеходната зона на булевард „Славянски“. Откриването на културната проява е в 11.30 часа на 18 септември. Изложенията и демонстрациите ще продължат до 16 часа на 19 септември.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПромени в движението заради рали „Стари столици“ през уикенда
Следваща статияСухи треви в землището на селата Панайот Волов и Енево гасиха огнеборците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here