дом Общество Шумен почете паметта на Апостола

Шумен почете паметта на Апостола

0
ДЯЛ

С ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Шумен бе отбелязана 147-годишнина от гибелта на великия българин.

На церемонията присъстваха кметът на града Любомир Христов, председателят на Общински съвет-Шумен Красимир Минчев, зам. областният управител Петко Шаренков, зам.-кметът Найден Косев, директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Ялчън Расим, военни, общественици, деца, ученици и граждани.
Ритуалът започна под звуците на тържествени маршове изпълнени от градския духов оркестър „Михаил Биков“.
Слово пред присъстващите произнесе Димо Георгиев – директор на Езиковата гимназия „Никола Вапцаров“. Георгиев припомни за живота и делото на Апостола.
„Всяка година на тази дата признателните поколения се прекланяме пред безсмъртното дело и подвига на този най-пламенен родолюбец. На тази дата целокупна България се прощава с един от най-великите си синове – Васил Иванов Кунчев, останал с паметното име Левски. Васил Левски е светлият образ в нашата история. Той преобърна времето и го направи свое, доказвайки, че народът носи у себе си жаждата за свобода и справедливост. Левски постави интересите на народа пред всичко друго. Той ратуваше за чиста и свята република. Да мерим думите и делата си с неговите, това за нас днес е обществен морал и лична норма на поведение. Така титаничният дух на Левски ще бъде винаги жив“, заяви пред присъстващите Димо Георгиев.

Церемонията продължи с отдаване на чест и химна на България, след който паметникът на Левски бе обсипан с венци и цветя.
Ритуалът бе организиран от Община Шумен и Командването на шуменския военен гарнизон.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлагодарствени грамоти за Шумен
Следваща статияРегионална дирекция „Социално подпомагане“ се сдоби с имот

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here