дом Общество Шумен отбеляза 74 години от Дравската епопея

Шумен отбеляза 74 години от Дравската епопея

0
ДЯЛ

С церемония по поднасяне на венци и цветя в Шумен отбелязаха 74 години от Дравската епопея.
Полковникът от резерва Мишо Йорданов припомни безпримерния героизъм на българските войници по време на операцията. В най-тежките боеве на 19 март загиват и 72 бойци от Шуменско.

„Днес се прекланяме пред техния героизъм. И трябва винаги да помним, че те се сражаваха и дадоха живота си за България“, каза в словото си Мишо Йорданов.
На церемонията пред Паметника на загиналите във войните шуменци присъстваха областният управител проф. Стефан Желев, зам.-кметовете Росица Антонова и Боян Тодоров, председателят на Общински съвет Шумен проф. Борислав Беджев, политици, общественици, военни и граждани.

Венци и цветя пред паметника бяха поднесени от името на депутатите от ГЕРБ Димитър Александров и д-р Румен Генов, кметът на Шумен Любомир Христов, Общински съвет, БСП, Шуменския университет, Съюза на ветераните от войните, културни институти, обществени организации.
Церемонията бе организирана от Община Шумен, командването на Военния гарнизон в града и Съюза на ветераните от войните.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрезидентът насрочи евроизборите за 26 май
Следваща статияСвидетел по мегаделото „Хитрино“: По жп линията е нямало нормална поддръжка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here