дом Спорт Шумен е домакин на международен юношески баскетболен турнир

Шумен е домакин на международен юношески баскетболен турнир

0
ДЯЛ

От 11.00 часа днес в зала „Арена Шумен“ ще се играе финалният мач от международния юношески баскетболен турнир на „Костадин Димитров“. Двубоят е между националния отбор на България юноши – 17 години и тима на Северна Македония юноши – 18 години.
В битка за 3 и 4 място по-рано днес един срещу друг застават отборите на Баскетболен клуб „Шумен“ и сръбския „Оканик“. Двете срещи са в зала „Арена Шумен“, а входът е свободен.
Международният турнир на името на шуменската баскетболна легенда Костадин Димитров се провежда за втори път.
Тази година в него участват 4 отбора.
Организатори на състезанието са Баскетболен клуб „Шумен“, Община Шумен и Българската федерация по Баскетбол.
Вчера се изиграха полуфиналните срещи.
В първия полуфинал се изправиха националния отбор на Северна Македония до 18 г. и сборен отбор от южна Сърбия – КК „Оканик“ до 18 г. Македонските баскетболисти се наложиха над опонентите си с 89 на 69 точки.
Вторият полуфинал изправи националният отбор на България до 17 г. и юношите на БК „Шумен“. От първите минути на мача българските национали показаха изключително агресивна игра, както в защита, така и в нападение. Шуменци се бориха здраво под двата коша, но въпреки това загубиха с голяма разлика.
Така след двете срещи за финала се класираха отборът от Северна Македония и тима на България до 17 г.
Отборът на Шумен играе за разпределението на 3 и 4 място със сърбите от „Оканик“.
Снимка: shumenbasket.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони със смущения в електрозахранването
Следваща статияЕмоционална среща след 30 години – момиченцето с куклата на Капъ куле и фотографът!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here