дом Общество Шуменци се вдигнаха на протест, стотици се подписаха срещу изсичането на дървета

Шуменци се вдигнаха на протест, стотици се подписаха срещу изсичането на дървета

0
ДЯЛ

Вълна от недоволство заля социалните мрежи през изминалите дни, а поводът е изсичането на дървета в Шумен. Срещу премахването им бе организирана подписка, която събра 200 съмишленици. Във виртуалното пространство тръгна и онлайн петиция, под която 800 недоволни шуменци сложиха подписа си. Днес част от тях се събраха на символичен протест на една от улиците, по която също ще бъдат изсечени няколко липи – улица „Марица”. Загрижените недоумяват защо сега се засаждат нови, които не могат да се захванат и ще изсъхват. Сред протестиращите бе и общинският съветник Даниела Русева, която по-рано днес внесе питане насочено към кмета на Шумен Любомир Христов, относно сечта. В него тя посочва, че не е имало никаква разяснителна кампания за това дали се секат болни дървета или здрави такива.

„Ако са здрави какво е наложило премахването им. Естествено и нормално е хората да недоволстват”, посочва Русева. В питането за поставени 9 въпроса.
Протестиращите настояха за обществен дебат на който да стане ясно каква е новата визия за града и да им бъде отговорено колко дървета са били изсечени и кое налага поголовната сеч.


„Липите са запазена марка на града, тези дървета, които се садят сега няма да допринесат за въздуха, който са давали липите на Шумен”, посочиха протестиращите.
Те заявиха, че няма да се откажат от „битката” за липите в града и че ще поставят исканията си на предстоящата общинска сесия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМВР издирва беглец от затвора в Ловеч
Следваща статияОткриха модерен зъболекарски кабинет във Вълнари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here