дом Общество Шуменци поискаха асфалтиране на улици от кмета

Шуменци поискаха асфалтиране на улици от кмета

0
ДЯЛ

Въпроси, свързани основно с асфалтиране на улици и строеж на детски площадки бяха поставени по време на днешния приемен ден на кмета на Шумен Любомир Христов. Лично от градоначалника и от Общинския съвет, жителите на с. Вехтово поискаха съдействие за изграждане на православен храм. Призивът от църковното настоятелство за отпускане на целева парична субсидия прочете отец Васил. Той припомни, че в момента християните ползват стара сграда, която е пригодена за храм, но тя не задоволява молитвените нужди на православните. Сградата се руши и не е ремонтирана. Имало архитектурен проект за новия храм, дарение от арх.Добрил Добрев, вече одобрен от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. През август 2014 г. е била направена първа копка за църква. Цялата сума, необходима за изграждането на храма е 125 000 лв. Църковното настоятелство разполагала с едва 16 000 лв., а преди няколко дни свещеник от София е направил дарение от 10 000лв. Строителните работи може да започнат само при набрани 47 000 лв, уточни отец Васил.
Кметът Христов заяви, че ще постави въпроса за новата църква пред Общинския съвет.
Сумата, която можем да отпуснем е минимална и скромна, заяви Христов. Сумата ще бъде включена при формирането на новия бюджет на Община Шумен. Гражданка постави пред кмета въпрос относно нуждата от изграждане на съоръжение за ограничаване на скоростта на автомобилите в кв.“Тракия“ между Детска ясла „Тракийче“ и Детска градина „Дружба“. Кметът каза, че ще постави въпроса пред специална комисия с вариант светещи знаци за пресичащи деца.
Поддържането на кв.“Дивдядово“ също беше поставено като въпрос от две възрастни дами. Те негодуваха, че няма кой да се грижи за почистването на главната улица в квартала. Автобусните спирки, по думите на дамите били обрасли в огромни бурени и затова се налагало хората да вървят по асфалта. Жените се оплакаха, че автобусите пътували едва до 20.30 ч. И хората не можели да отидат нито на театър в Шумен, нито да посетят културно мероприятие.
Критики имаше и относно занемарения Гробищен парк. Не мога да посетя гроба на майка си от бурени, оплака се една от жените. Кметът обеща да съдейства за намиране на решения като уточни, че само за квартала вече са отпуснати 100 хил.лева.
Живущи на ул. „Червена роза“ се жалваха от некачествена настилка. Христов съобщи, че вече е изпратил писмо до изпълнителя на проекта фирма „Станилов и сие“ да отстранят нередностите, за които сигнализират хората. Това трябва да стане до 13 ноември. В противен случай Общината започва наказателна процедура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДа си купиш „книга на тъмно”?
Следваща статияЗапочва ремонт на общински пътища в района на Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here