дом Общество Шуменци и столичани предпочитат лятното часово време

Шуменци и столичани предпочитат лятното часово време

0
ДЯЛ

Днес е последният ден, в който гласуваме за лятно или зимно часово време след като Европейската комисия предложи от следващата година да отпадне сезонната смяна на часовото време и всяка от държавите-членки на ЕС да реши кое време ще прилага като постоянно – лятното или зимното.
Ето как отговориха шуменци на анкета, проведена във Фейсбук групата „Аз обичам Шумен“:
31 души от всички участвали 65, са на мнение, че в страната трябва да остане лятното часово време.
Зимното предпочитат едва 14 шуменци.
20 души пък изразиха категорично мнение, че предпочитат „време, в което да живеят в бяла държава като бял човек“.
48% от участвалите в изследването предпочитат в България да се приеме като постоянно зимното часово време, а 32% от българите искат лятното часово време да се въведе за постоянно. Тези данни изнесе след свое проучване „Екзакта Рисърч Груп“, проведено сред 1 000 пълнолетни в периода от 28 септември до 5 октомври.
Една пета от интервюираните нямат мнение по въпроса. Най-често без мнение са младите българи на възраст под 30 години.
Привържениците на позицията зимното часово време да бъде постоянно у нас са по-често жени, хора на възраст над 59 години и жители на провинцията. В полза на избора на лятното часово време по-често хора на възраст между 30 и 40 години, високообразовани и жители на София.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСвършиха парите за санаториум към НОИ
Следваща статияУченици и студенти ще гостуват в Община Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here