дом Наблюдател Шуменци: Идваме, за да си заминем отново

Шуменци: Идваме, за да си заминем отново

0
ДЯЛ

Рехава опашка от чакащи се наблюдава пред отдел „Български лични документи” в Шумен.
Гледката не е необичайна, особено за летния сезон. Причината е, че във времето за полагаем отпуск, повечето хора, емигрирали в чужбина се завръщат, за да подновят личните си документи.
„Дойдохме от Турция, сега сме в почивка, дано времето ни стигне да си подменим личните карти и да се върнем по домовете си в чужбина”, коментира една от чакащите жени.
Имаше и такива, които се бяха наредили на опашката за международен паспорт.
„За първи път ще си вадим паспорти, в края на месеца заминаваме за Гърция”, сподели пред репортер на 24shumen.com мъж на средна възраст, който заминава със семейството си да търси препитание в южната ни съседка.
Това е и една от най-често срещаните причини, които хората посочват за напускането на родното място – липса на работа или пък ниско заплащане.
Доколко работа няма обаче е спорно, тъй като за тази седмица Бюрото по труда в Шумен е предложило над 300 работни места. Въпреки дългият списък с незаети места, офисът на трудовите посредници остана почти празен в днешния работен ден.
Тревожната тенденция сочи, че през 2016 година страната са напуснали 30 570 души. Само в област Шумен през изминалата година са емигрирали 1 244 души.
24shumen.com

На снимките: Чакащи за подмяна на личните документи; Бюрото по труда
Снимки: 24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРешено: Община Шумен ще плаща с 1.70 лв повече за тон отпадък
Следваща статияВ сряда: Спират тока в отделни райони на Шумен и околните села

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here