дом Общество Шуменско школо олекотява раниците на своите ученици

Шуменско школо олекотява раниците на своите ученици

0
ДЯЛ

986 ученици от I до VII клас на СУ „Сава Доброплодни“ започват новата учебна година с по-леки раници. Училището е осигурило шкафчета за втория комплект учебници, които са доставени по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“,похвалиха се от учебното заведение.

За олекотяване на раниците по програмата са осигурени 8 хиляди лева, още толкова училището е заделило собствено финансиране, а недостигащите средства са осигурени от училищното настоятелство.

С обновена фасада, боядисана със специална мазилка, четири изцяло обновени и обзаведени стаи на третия етаж ще стартира новата учебна година училището. Останалите кабинети са частично ремонтирани и освежени. Всички врати на третия етаж са сменени с врати с прозорци, за да влиза повече светлина в коридорите.

Средствата, които са отделени за ремонта са на обща стойност около 75 000 лв. Парите са изцяло от бюджета на училището.
Шкафчетата за стаите вече са доставени, предстои да пристигнат и металните шкафове, които ще бъдат поставени в коридорите на училището.

Танцьорите, които се обучават в хореографските паралелки, ще провеждат часовете си в обновена хореографска зала, там ламаринената вътрешна преграда е заменена със зидана стена и е шумоизолирана.
Най-уютни след ремонта са кабинетите за най-малките ученици на първия етаж, където са поставени удобни и ергономични “чинове”. Третокласниците тази година ще учат на цветни маси с миниатюрни лаптопи, които се превръщат в таблети. Тази годишна за тях беше въведен предметът “Компютърно моделиране”.
Училището е закупило малки роботчета “озобот”, на които децата ще се учат да създават програми, които да задвижват роботчетата и да ги карат да изпълняват определени движения. Преди две години училището е закупило и роботи LEGO за начален етап, с които ще работят малките ученици.
В съседния кабинет довършва подготовката на стаята за новите си ученици преподавателката Мануела Недекова, която поема поредния си първи клас. От осем години училището работи с платформата “Енвижън”, с която децата самостоятелно с мишки, свързани в хъбове работят върху тестове предимно. Платформата дава възможност веднага след теста да се види резултатът на всяко едно дете, отчита се на кой въпрос са се затруднили най-много децата, къде най-добре са отговорили, при което учителите имат обратната връзка с децата. Така децата не усещат работния процес като изпитване, а като игра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Цветни вълшебства”:Театърът със специален подарък за първия учебен ден
Следваща статияПреди първия звънец: Кметът Любомир Христов се срещна с директори на училища

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here