дом Общество Шуменско под жълт код: Гръмотевични бури и валежи тази нощ и утре...

Шуменско под жълт код: Гръмотевични бури и валежи тази нощ и утре до обяд

0
ДЯЛ

Тази нощ отново се очакват валежи и гръмотевични бури. На места, главно в югоизточната половина на страната, явленията ще са особено интензивни и със значителни количества.
Във вторник облачността ще е предимно значителна и на много места отново ще има валежи, като остават условията за локални градушки.
Шуменско отново е под жълт код. В района се очакват преди обяд количествата дъжд да достигнат 30-35 л/кв.м, И след обяд ще има валежи, но вече ще са на по-малко места и по-малко като количества. Максималната температура ще бъде около 25 градуса.
Жълт код е обявен в още 13 области в страната – Варна, Добрич, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Велико Търново, Плевен, Враца, Монтана, София-град, София-област, Благоевград.
Под код оранжев са областите Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Габрово, Ловеч. На тези места тази нощ и вторник до обяд ще количествата валежи ще надхвърлят 35 л/кв.м, в отделни райони ще достигнат 60-80 л/кв.м.
Около обяд в цялата страна ще има временни разкъсвания на облачността, ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в страната ще са между 23° и 28°.
Над планините също ще преобладава облачно време с валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.
Над Черноморието ще е предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на места главно в сутрешните часове ще са интензивни и със значителни количества. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 24-27°. Температурата на морската вода е 25-26°.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът Любомир Христов се срещна с новия генерален консул на Русия във Варна Владимир Климанов
Следваща статияМинистър Румен Порожанов: Ореховите дървета край село Мараш са изсечени законосъобразно