дом Общество Шуменски ученици с отлично представяне в състезанието „Електрониада 2020“

Шуменски ученици с отлично представяне в състезанието „Електрониада 2020“

0
ДЯЛ

Възпитаници на ПГМЕТ „Христо Ботев“ в Шумен се представиха отлично във второто младежко издание на състезанието „Електрониада 2020“. Надпреварата се проведе в Русе преди броени дни. Това съобщиха от учебното заведение.
Шуменското училище се представи с два отбора от десетокласници. В първия тим бяха включени Денислав Ченгелиев и Денис Исметов, а във втория участваха Стефан Стоянов, Илкер Невзатов и Георги Георгиев.
В надпревара с 16 отбора от Бургас, Варна, Гоце Делчев, Плевен и Русе шуменските ученици показаха завидни умения и показаха работещи електронни схеми. За постигнатите резултати учениците получиха сертификати и награди от организаторите и спонсорите на състезанието.
Техническата надпревара включваше два кръга – теоретичен и приложен, с общо времетраеене 3 часа.
В теоретичния кръг участниците показаха своите знания, свързани с електрониката и физиката, като отговаряха на две серии по десет въпроса за регламентирано време.

В приложния кръг учениците преминаха през четири етапа с конкретни задачи – изработиха електронна схема, създадоха алгоритъм за работа и програма за подготвената система, базирана на Arduino UNO, тестваха и демонстрираха пред журито работоспособността на изработената електронна схема, показаха умения да измерват и документират изходни параметри.
Ръководители на шуменските отбори бяха инж. Недялка Йорданова и инж. Татяна Боярова.
Наградният фонд на „Електрониада 2020“ бе осигурен от Русенския университет „Ангел Кънчев“ и от водещите фирми в областта на електрониката.
Целта на състезанието е представяне на усвоените от учениците теоретични и приложни знания и умения в областта на електрониката и програмирането.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони с прекъсване на електрозахранването
Следваща статияРегистрирани са две нови огнища на Африканска чума при диви свине в ДГС „Преслав“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here