дом Култура Шуменски спектакъл участва в Световния куклен фестивал в Тайланд

Шуменски спектакъл участва в Световния куклен фестивал в Тайланд

0
ДЯЛ

Спектакълът „Цветни вълшебства“ на ДКТ „Васил Друмев“ ще вземе участие в Световния куклен фестивал „Пукет Хармъни“. На 3 и 4 ноември над над 50 кукленски трупи от Тайланд и чужбина ще представят на различни сцени своите спектакли. Самите представления са на открити зони в Пукет, като целта е публиката да има по-близък контакт с куклите. Всички представления са безплатни.
Нашият спектакъл „Цветни вълшебства” от Румен Николов е включен в програмата на 3-ти ноември, вечерта.
Акценти, според организаторите, които не трябва да се пропускат, са карнавално представяне от Русия, най-старият сценичен куклен театър на Земята от Индия, семинари и демонстрации на китайски куклен театър от Тайван, който е основа на марионетното изкуство в Пукет.
В допълнение към това гостите и участниците във фестивала ще имат възможност да се докоснат до „трудно откриваемия” тайландски театър, да се насладят на приятно пазаруване и да опознаят вкусната храна на един от признатите от ЮНЕСКО градове на гастрономията – Пукет.
Спектакълът „Цветни вълшебства” от Румен Николов бе селектиран от организаторите още през юни.
Постановката и костюмите са дело на Таня Евтимова, сценография и кукли – инж. Атанас Евтимов. Музиката на спектакъла е на Деси Димова, а актьорите са Елена Атанасова, Марина Мозжухина и Александър Валериев
Еко пиесата „Цветни вълшебства“ е посветена на хармонията в природата, в човешките отношения. Това не е текст с пряка дидактика, а игрова провокация към малките деца, да запазят цветното в природата, в себе си и околната среда.
Световният куклен фестивал „Пукет Хармъни“ 2018 е с глобална репутация, получена от наслагванията от предходните години. Куклени групи от цял свят се събират, за да изпъстрят с огромно разнообразие острова, заслепят очите и уловят сърцата на тайландци и чужденци.
Тази година ще се проведе с уникален дизайн, който отразява района и го отличава от предходните издания. Включени са две дизайнерски теми: „Кукли на плажа“ и „Куклено шоу“. Програмата започва на 2-ри ноември с Puppets On The Beach. Организаторите са подготвили великолепно посрещане и представяне на международните куклени трупи. Церемонията, придружена от завладяващи изпълнения, ще се проведе в търговски комплекс Jungceylo.
Световният куклен фестивал „Пукет Хармъни” се подпомага от Министерството на туризма и спорта в Тайланд, Министерство на културата, Туризъм Тайланд, TCEB, обществени организации, Службата за съвременно изкуство и култура, община Пукет, община Патонг, Bangkok Airways, търговски центрове и др.
„Проект Участие в Phuket Harmony World Puppet Festival 2018 Тhailand” се реализира с финансовата подкрепа на Национална програма “Мобилност III”, “Професионални културни организации и артисти” – Национален фонд „Култура”.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията: Наш служител пострада при обезоръжаването на психично болен мъж
Следваща статияТърси се най-красива детска рисунка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here