дом Криминале Шуменски наркоплантатор се отърва с условна присъда

Шуменски наркоплантатор се отърва с условна присъда

1
ДЯЛ

Наркопласьорът от „Дивдядово“, който през 2018 година бе разкрит, че отглежда марихуана в жилището си се споразумя с прокуратурата. Така той получи от Шуменския окръжен съд условна присъда от 1 година и 11 месеца, като изтърпяването се отлага с изпитателен срок от 4 години. В полза на държавата се отнема цялото оборудване на нелегалната оранжерия, която бе разкрита в дома на Д.Д.И в шуменския квартал „Дивдядово“, а марихуаната следва да бъде унищожена.
58-годишният мъж е признал пред съда, че от септември 2017 година до 19 януари 2018 година е държал в дома си с цел разпространение 2, 284 килограма марихуана без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. По закон престъплението се наказва със затвор от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.
Мъжът е признал, че е отглеждал в тайна оранжерия в дома си и 223 растения канабис. За това престъпление също се предвижда „Лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лева.
Припомняме, че по време на полицейска операция през януари 2018 година, в имот на 58-годишния Д.Д.И. бяха намерени растения в различен стадий на растеж.
В жилището му, намиращо се в кв. „Дивдядово“ бяха открити три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от стаите в имота системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим. Открити бяха общо 223 растения в пластмасови саксии.
В 78 от тях, които са намерени в едното помещение, растенията били в различен стадий на растеж – с височина между 100 и 130 см. Съседно на това помещение било пригодено за отглеждане на марихуана. Било обзаведено по същия начин с високотехнологично оборудване – лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подпомагали растежа на насажденията.
Там бяха намерени 145 саксии с разсад с различна големина. При претърсването са намерени и иззети и 101 къса саморъчно свити цигари и голямо количество суха листна тревна маса – марихуана.
Цялото оборудване за отглеждане на дрогата климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и наличната дрога бяха иззети още при обиска.
Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНСИ обяви: Средната месечна заплата в страната е 1 208 лева
Следваща статияЗвената „Български документи за самоличност“ ще работят и в деня на изборите за членове на Европейския парламент

1 коментар

  1. Какъв наркоплантатор бе хора вие нормални ли сте тази проклета държава само в България приемат тревата за наркотик болни мозъци инъче може депутатите да пласират кокайн

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here