дом Криминале Шуменски криминалисти разкриха за часове извършители на побой и грабеж във Велино...

Шуменски криминалисти разкриха за часове извършители на побой и грабеж във Велино (снимки)

0
ДЯЛ

Директорът на областната дирекция и окръжният прокурор на Шумен се срещнаха днес с жертвите на грабежа – жена на 92 години и мъж на 61

За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03.45 часа на 13 януари. Съобщено било, че в частен имот на ул.“ Иван Вазов“ в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно са насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ. Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса. Нанесен му е побой.
Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в областта на лицето.
От 92-годишната и 61-годишния мъж, който полагал грижи за нея поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия „апашите“ намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока. В областта на лицето на мъжа е нанесена порезна рана, имал и хематоми в областта на лицето. Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии. Проведените активни и целенасочени действия дали резултат. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар. Час по-късно са задържани още трима мъже- 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Задържани са за срок до 24 часа. Разпитани са. Установено е, че при извършването му 44-годишният мъж е останал вън от дома. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура- Шумен.
Задържаните са криминално проявени. 27-годишният е известен на полицията с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище, осъждан е 8 пъти, като освен за кражби има присъди за нанесена телесна повреда и грабеж на мъжка чанта. Брат му е автор на 11 кражби, телесна повреда по хулигански подбуди и унищожаване и повреждане на чуждо имущество. 44-годишният шуменец е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила и за присвояване на чужда движима вещ. В досието си 20-годишният роден в Бургас, адресно регистриран в Шумен има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, установяван е да управлява нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.
Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК продължава под надзор на компетентната прокуратура.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБългария вече е 27-ма по заболяемост в Европейския съюз
Следваща статияНяма замърсяване на река Провадийска след заустване на промишлени води

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here