дом Общество Шуменски бизнесмен обвинен в бракониерство, застрелял благороден елен и кошута

Шуменски бизнесмен обвинен в бракониерство, застрелял благороден елен и кошута

0
ДЯЛ

Шуменският бизнесмен Златко Ил. е привлечен от Районната прокуратура в Попово за бракониерски лов, при който били убити благороден елен и кошута – престъпление по член 237, ал. 1 от НК.
На 14 декември около 23.00 часа в местност между село Люблен и Садина служители на охранителна фирма чули изстрели. Охранителите работели по договор с горското стопанство.
На мястото, откъдето били произведени изстрелите, бил забелязан тъмен джип „Тойота ланд круизер“ с шуменски номера, която в последствие се оказала собственост на транспортната фирма на бизнесмена от Шумен. Шофьорът на джипа успял да избяга.
В петък джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде измит от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били иззети 7 кутии ловни патрони и други доказателства за извършеното престъпление. Извършено било претърсване в къщата на 41-годишния бизнесмен. Оттам са иззети 3 ловни карабини, боеприпаси и части от убития едър дивеч.
Златко Ил. е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. Пред разследващите той направил пълни самопризнания, като обещал да възстанови щетите от бракониерски лов. Районната прокуратура в Попово му е наложила мярка за неотклонение „Подписка“.
Бракониерският лов се наказва с лишаване от свобода до 1 година или с глоба от 100 до 300 лева, както и с лишаване от права по член 37 от НК.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДва златни медала за Шумен от „Купа България-Бургас 2017“
Следваща статияОсвободиха от работа декана на Педагогическия факултет при ШУ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here