дом Криминале Шуменският фалшификатор остава зад решетки, държал е и 2,5 кг марихуана

Шуменският фалшификатор остава зад решетки, държал е и 2,5 кг марихуана

0
ДЯЛ

33-годишният Владимир В. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от събота, 13 април 2019 г., след като Шуменският районен съд е уважил искането на прокуратурата. Мъжът е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Шумен за извършването на две престъпления, свързани със съставянето и изготвянето на неистински официални документи, и за държане на 2,5 кг марихуана. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.
Както вече писахме, на 10 април 2019 г. специализирана полицейска операция на икономическа и криминална полиция установила две лица в момент на предаване на пратка. Това се случва на бензиностанция в Шумен, където Владимир В. предал пакет на работещ във фирма за превоз на пратки от България за Гърция. Пакетът е иззет от полицията и в него е намерена конзола на електронна игра, в която са скрити 2 паспорта и 2 лични карти, на които е придаден вид, че са издадени от българските власти.
Предприети били претърсвания на апартамент, ателие, изба, селска къща в село Салманово и автомобил като част от действията по разследването на образуваното досъдебно производство. Иззети били множество материали за изготвяне на неистински документи за самоличност – специална хартия, мастила, техника, специализирана пробивна техника за нанасяне на детайли в личните карти, три компютърни конфигурации, няколко принтера и цветни копирни машини, машина за изрязване на хартия, пластики за изготвяне на лични карти, заготовки за корици на български паспорти, бои, предназначени за оцветяване на кориците в цвета на българските международни паспорти, холограми и др. С материалите за производството на неистинските документи за самоличност Владимир В. се снабдявал от чужбина чрез поръчки по интернет. Чрез специална компютърна програма обвиняемият задавал и ЕГН, което трябвало да позволи документите да се възприемат като истински при бегла проверка. При претърсването в селската къща на Владимир полицията намерила и иззела и 2,5 кг марихуана.
Престъпната си дейност Владимир В., който е завършил изобразително изкуство, развивал от половин година, а фалшивите документи за самоличност изпращал по транспортната фирма в Гърция. Смята се, че те са били предназначени за мигранти.
След задържането на Владимир В. в офис на куриерска фирма в Шумен пристигнали пратки от чужбина. Районната прокуратура в Шумен е поискала разрешение от съдия пратките за обвиняемия да бъдат иззети и отворени.
Действията по разследването по досъдебното производство продължават. Определението на Шуменския районен съд, с което е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда на обвиняемия Владимир В. – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНай-предпочитаните имена през 2018-та са били Георги и Виктория, при мюсюлманите – Емир и Дамла
Следваща статияЗа работодатели: Вижте какви програми може да ползвате по Закона за насърчаване на заетостта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here