дом Общество Шуменските полицаи излязоха на символичен протест

Шуменските полицаи излязоха на символичен протест

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Служители от системата на МВР – Шумен излязоха на символичен мълчалив протест.
В обедната си почивка те се събраха пред сградата на Областната дирекция на полицията.

Действията им са част от започналите предупредителни протести на служителите на реда.
Причината за недоволството е, че МВР остана извън списъка на ведомствата с 30-процентно увеличение на заплатите за работа на първа линия срещу COVID-19.

24shumen.com

„Не знам какво точно означава „на първа линия“ и защо МВР не е в тази категория. При нас непрекъснато пристигат писма с искане и съответно получаваме разпореждане да оказваме съдействие на всички, които се борят с COVID. Всички служители в системата са на първа линия, и тези, които са по трудово правоотношение, и работещите в паспортна служба, и служителите в КОС, и оперативните работници, и разследващите полицаи, които работят на терен“, заяви Стефан Гочев, председател на шуменската структура на Синдикалната федерация на служителите на МВР. Сред причините за протестните действия, той посочи и липсата на желание за диалог между политическото ръководство на МВР и синдикалнопредставените структури относно повишение на заплатите на служителите на реда. В отговор на журналистически въпрос Стефан Гочев заяви, че не знае дали предвижданото в проектобюджета за 2021 година 10% увеличение на трудовите възнаграждения ще се случи, но изрази съмнение, че то би удовлетворило полицейските служители. Подкрепа на исканията на служителите на МВР изразиха и представители на шуменската организация на Националния синдикат на гражданската администрация.

24shumen.com

„Всички структури на МВР трябва да сме заедно на националния протест, ако се стигне до такъв“, каза Диана Герчева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияCOVID-19 покоси още трима в Шуменско, нови шестима заразени в Дома за стари хора в Нови пазар
Следваща статияУчителка почина от COVID-19 в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here