дом Криминале Шуменските криминалисти разкриха за 3 часа извършител на убийство (обновена, снимки)

Шуменските криминалисти разкриха за 3 часа извършител на убийство (обновена, снимки)

0
ДЯЛ

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен установиха и задържаха извършител на убийство в града за 3 часа. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура на Мартин А. е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

След прецизна съвместна работа на криминалисти от Районното управление и Областната дирекция и проведени в спешен порядък множество процесуално-следствени действия бил задържан 19-годишен местен жител с инициали Мартин М.А. Извършени са огледи и претърсвания. В жилището на извършителя в Шумен било намерен и иззет ножът, с който е извършено убийството. Изключително трудно за разкриване престъпление, заяви на брифинг днес старши комисар Ялчън Расим, тъй като нито един от двамата – задържаният и жертвата Марин М. не са имали криминални прояви досега и не са регистрирани в полицията. По думите на директора на Областната дирекция на МВР е нямало е и свидетели на убийството. М.М.А. е направил самопризнания за престъплението, предстои да му бъде поискана постоянна мярка „задържане под стража“.
След престъплението М.М.А. се прибрал у дома при семейството си. Там го открили и полицаите. При задържането не е оказал съпротива.
Окръжният прокурор Маргарита Георгиева съобщи, че жертвата е имал изключително трудно детство, бил е настаняван в различни социални домове.

Както вече 24shumen.com съобщи, на 14 декември в 12.08 часа е дежурната оперативна част на Областната дирекция в Шумен бил приет сигнал за възникнал инцидент на ул. “Ген. Скобелев“ в града. Съобщено било, че неизвестен пресрещнал двама младежи на 18 и 19 години. Разменили си реплики, които прераснали в спор и си разменили удари. Непознатият нанесъл удар с нож в областта на корема на 19-годишния. Извършителят побягнал в неизвестна посока. Пострадалият бил придружен до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ -Шумен от 18-годишния си приятел. В болничното заведение бил приет с опасност за живота. Малко по-късно починал. Веднага след получения сигнал са предприети комплекс от оперативни действия за установяване на извършителя. Случаят веднага е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен.
Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДават под наем за 10 години бунгалата на Общината в Шкорпиловци
Следваща статияБСП Шумен започва подготовката за пряк избор на лидер

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here