дом Общество Шуменските воеводи с питане към кмета Христов за десетки незаконни постройки в...

Шуменските воеводи с питане към кмета Христов за десетки незаконни постройки в „Еверест“

1
ДЯЛ

Питане за десетки незаконни постройки сред които и 50 незаконни гаража в квартал „Еверест“, внесе днес в Община Шумен съветникът от ВМРО Деан Станчев. Документът е адресиран до кмета на града Любомир Христов.
Станчев сигнализира и за къщи, и огради, изградени незаконно на общински терени.
„Липсват каквито и да е данни и документи за издадени разрешения за поставяне, както и данни на територията на каква собственост са поставени – частна, публична общинска или частна общинска собственост. Съответно можем да се направи извода, че не са спазени никакви правила за поставянето, както и че не са заплатени никакви такси за разрешителни.
Има сигнали и за незаконно построени къщи, незаконни огради на общински терени. ВМРО получи сигнали и оплаквания от граждани, че този процес се развива постъпателно и липсват ефективни мерки до момента. Наличието на незаконни постройки от 5-та и 6-та категория в квартал „Еверест“ не е от тези дни. Недопустимо е години наред да никнат незаконни къщи, които са електроснабдени и водоснабдени и да не се вземат мерки. Нетърпимостта към незаконното строителство е основно мерило за въвеждането на ред в една община, колкото повече се неглижира проблема, толкова повече се затвърждава усещането за безсилието и нежеланието на местната власт да се противопоставя на анархията“, се казва в документа.
Съветникът пита кмета Любомир Христов колко проверки за незаконно строителство са направени в квартала през 2018 година, колко са премахнатите постройки, колко заповеди за принудително събаряне са влезли в сила и колко пари са необходими за необходими за премахването на незаконните градежи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКарадайъ: Заражда се етническо противопоставяне с непредвидими последици
Следваща статияБанка ДСК придоби Societe Generale Експресбанк

1 коментар

  1. Всички не законни гаражи да бъдат премахнати,и хората живеещи във вилите да не си паркират колите пред блок 2 На Северна 6

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here