дом Култура Шуменска поетеса посвети стихотворения на президентите Путин и Радев

Шуменска поетеса посвети стихотворения на президентите Путин и Радев

0
ДЯЛ

В компанията на много приятели и близки до сърцето й хора поетесата Нели Димитрова представи най-новата си стихосбирка „Безбрежие“. Тя е 11-тото откровение, посветено на майката, на дъщерята, на съучениците… и на „моите симпатични политически мъже Владимир Путин и ген. Румен Радев“, казва поесетата. Аудиторията в народно читалище „Добри Войников“ посрещна със задоволство творческото хрумване на Димитрова двама президенти да бъдат възпети.
Според познавачи за първи път автор в Шумен се вдъхновява от дела на държавни мъже и ги претворява в стихотворна форма с преклонение.
В „Безбрежие“ са намерили място и други интересни сюжети от действителността. Как вандали застрелват гълъбица, която очаква своите малки. Бъдещият баща напразно обикаля приготвеното гнездо за малките и я търси. Но тъгата бързо отминава, мъжкият среща друга половинка. И малките запълват гнездото.
Нели Димитрова е родена в Шумен. Завършила е специалността „Българска филология“ във Великотърновския университет „Св.Св. Кирил и Методий.
Автор е на много стихосбирки. Редовен сътрудник на регионалния вестник „Шуменска заря“ с материали от Държавен архив Шумен, където е работила дълги години.
Тя заслужено се гордее с две прекрасни деца – д-р Десислава Найденова – специалист „Вътрешни болести“ в МБАЛ Шумен и зам.-председател на районната колегия на Българския лекарски съюз в Шумен и Георги Георгиев – докторант по информационни технологии в Шуменския университет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСкромно присъствие на шуменци на протеста за равни права на децата
Следваща статияКъде в България се решават най-много дела по несъстоятелност? В Шумен са 35