дом Криминале Шуменец, забъркан в схема за укриване на данъци отнесе условна присъда

Шуменец, забъркан в схема за укриване на данъци отнесе условна присъда

0
ДЯЛ

Предадените на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна Тодор Т. от Варна, Райчо Ил. и Албена Р. от Девня и Цветомир М. от Шумен за избягване установяването на данъчни задължения в особено големи размери чрез документи с невярно съдържание, чрез които приспаднали неследващ се ДДС, получиха днес две ефективни и две условни присъди. И четиримата бяха признати за виновни от състав на Варненския окръжен съд по предявеното обвинение по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1, т. 2, 6 и 7 от НК. Тодор Т. получи наказание лишаване от свобода 1 година и 6 месеца при строг режим. Райчо Ил. ще изтърпи наказание 2 години и 6 месеца ефективно при строг режим, а Албена и Цветомир бяха осъдени на 1 години и 6 месеца с 4-годишен изпитателен срок. Подсъдимият Райчо Ил. има зад гърба си 11 присъди, включително за данъчни престъпления и дори за трафик на хора през граница. Единственият от подсъдимите, който е с висше образование, е шуменецът Цветомир М. Останалите са с основно образование, а Албена Р. от Девня е ходила на училище до 6-и клас.
Подсъдимият Тодор Т. като собственик и управител на „Бик ремонт строй“ ЕООД, а останалите трима негови съучастници, които действали като пълномощници на дружеството, чрез неистински документи успели да избегнат установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Сумата на неследващия се данъчен кредит за „Бик ремонт строй“ ЕООД е в размер на 642 786 лева. Периодът, в който четиримата подсъдими действали за лично облагодетелстване за сметка на държавния бюджет, е от септември 2008 до 15 март 2010 год.
Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Варна.

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДепутатите вдигнаха майчинските за втората година само с 40 лева
Следваща статияУвеличават се острите заразни заболявания в Шуменско, скок и на варицелата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here