дом Общество Школски директори разглеждаха „Състоянието на ромската интеграция-от иновативния модел в час до...

Школски директори разглеждаха „Състоянието на ромската интеграция-от иновативния модел в час до иновативното училище“ на конференция

0
ДЯЛ

Директори на училища от Шумен и областта, участваха в конференция на тема „Състояние на ромската интеграция – от иновативния модел в час до иновативното училище“ и в национална среща на директорската общност, организирана от Център Амалипе. На 14 с 15 май в София, в хотел „Рамада Принцес“, се събраха посланици от Европа и САЩ, министри, представители на неправителствени организации, омбудсмана на България и повече от 200 директори на училища от цялата страна, всичките работещи по Програма „Всеки ученик ще бъде отличник-2“.
Шуменска област бе представена от екип от директор, учител и ученичка на Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“ – град Върбица, които представиха свой доклад на тема „Училище на новото поколение – пространство на споделеното управление“. А родител от Основното училище в село Мадара представи своята работа с родителския клуб с презентация на тема „Родители в час“.
Всички участници в срещите имаха възможността да се запознаят с концепцията на новата национална програма „Заедно за всяко дете“ на Министерството образованието и науката, представена им от експерт на Министерството.
Директорите имаха възможността да разкажат за постигнатите резултати по проект „Всеки ученик ще бъде отличник – 2“, реализиран през тази учебна година, на териториите на поверените им училища. Споделиха за предизвикателствата и трудностите през които преминат в ежедневната си работа учителите, емоциите на учениците и взаимодействието си с родителите, които са едни от задължителните елементи на програмата.
Обърнато бе внимание и на предстоящите дейности по проект „Всеки ученик ще бъде отличник – 2“ и бяха поставени определени цели. Проектът е с 3-годишен период на изпълнение 2017-2020 година, финансиран от Тръст за социална алтернатива. Проектните дейности са насочени към повишаване мотивацията на ромските деца за продължаващо образование в средни и висши училища, овластяване на младите хора в училище и повишаване на родителската активност в живата и дейността на училищата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДобрата новина: Чешмичка в „Дивдядово” заработи след 20 години „суша”
Следваща статия„Св. Възнесение Господне“ чества най-старият храм в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here