дом Общество Ширин Вели, зам. областен управител на Шумен: Областният съвет за хора с...

Ширин Вели, зам. областен управител на Шумен: Областният съвет за хора с увреждания ще бъде действащ орган

0
ДЯЛ

Да оказва съдействие и подкрепа при провеждане на политиката за интеграция на хората с увреждания ще бъде приоритет в работата на новоучредения Областен съвет за хора с увреждания. Структурата се създава в помощ на Закона за хора с увреждания, който влиза в сила от 1 септември . Това заяви за 24 shumen.com зам. областният управител на Шумен Ширин Вели – председател на съвета.
„Надявам се добрите пожелания да не остават само като документ. Ще организираме дискусии с участието на експерти“, отбеляза тя.
Неин заместник ще бъде Иванка Казакова, председател на Регионалния съвет на Съюза на инвалидите.
Тя е оптимист, че съветът ще работи ефективно, за да се постигне равнопоставеност на лицата с увреждания. А осигуряването на достъпна среда и достъпен транспорт трябва да бъдат цел.
В състава на новата организация са включени представители на областната и общинските администрации на териториалните органи на изпълнителната власт.
Като народен представител д-р Румен Генов ще съдейства да се организира дискусия по приложението на Наредбата за медицинска експертиза.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтудент дари платформа за инвалидни колички на Дома за стари хора в Шумен
Следваща статияМюсюлманин възстановява църквата „Света Троица“ във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here