дом Общество Шест центъра за забавления ще веселят децата в Шумен на 1 юни

Шест центъра за забавления ще веселят децата в Шумен на 1 юни

0
ДЯЛ

За първа година на 1 юни децата в Шумен ще могат да се забавляват на шест места. Това обяви на брифинг днес зам.-кметът Найден Косев.
В Международния ден на детето – 1 юни малчуганите ще имат възможност да се забавляват в Регионалния исторически музей, Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“, градската библиотека, Младежкия дом и магазин „BulMag“ в квартал „Боян Българанов“.
Начало на празника в събота ще постави карнавалното дефиле на малчуганите от детските градини в Шумен. Атрактивната колона ще потегли в 10.00 часа от площада пред театъра в града и ще премине по централната пешеходна зона до Градската градина. Там малчуганите и техните родители ще се влеят в традиционния детски празник.
Аниматори в костюми на любими детски герои ще занимават посетителите в над 10 творчески ателиета. В тях децата могат сами да изработят или изрисуват маски, да се научт да садят цветя, да майсторят бижута от мъниста или да опознаят изкуството оригами. Ще има и специална сцена, на която децата щем огат да изявят своите таланти, а малките художници ще мерят талант в надпревара за рисунка на асфалт.
За любителите на спорта ще има турнир по футбол на малки врати, слалом с велосипеди, стрийтбол, слалом с ролери и тротинетки, дартс, крос, шахмат.
Тази година също ще има томбола с много изненади и подаръци. Печелившите ще бъдат обявявани на всеки час. Те ще получат различни предметни награди. Точно в 12.00 часа ще бъде обявен и големият късметлия, който ще спечели колелото.
Билетчетата за участие в томболата са на символична цена.
Мемориален комплекс „Създатели на българската държава“ ще предложи в празничния ден от 9.00 до 16.00 часа на деца и родители интерактивна игра за подреждане и визуализация на местни туристически обекти. Почитателите на историята и средновековното оръжие ще могат да добият умения за стрелба с лък.
Градският исторически музей организира в събота Ден на отворените врати само за деца. Малчуганите ще могат да разгледат експозициите, а историците ще пренесат малките изследователи в увлекателния свят на откривателството с инициативата „Археология зад кадър“. Децата ще имат възможност и да поиграят с макета на влакчето на Бирената фабрика, както и да се запознаят с изложбата „Катеринката – пътуване в миналото“.
Забавни минути на 1 юни децата могат да прекарат и в градската библиотека. Там от 10.00 до 16.00 часа ще има безплатни прожекции на детски анимационни и игрални филми.
От 11.30 часа в Младежкия дом в Шумен ще бъдат наградени победителите в ученическия конкурс за есе и рисунка „Индустрията в моя регион“. Инициативата се организира от Община Шумен и съдействието на фирма „Алкомет“.
Детско шоу с игри, танци, състезания, детска дискотека и много изненади организират в магазин „BulMag“ в квартал „Боян Българанов“. Празникът там започва в 12.0 часа.
Организатор на детския празник е Община Шумен със съдействието на културните институти в града и подкрепата на частни фирми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРазрешават брането само на 500 грама липов цвят на ден
Следваща статияНаградиха победителите в конкурса „Природата – моето вдъхновение“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here