дом Политика Шест села в областта избраха кметове на втори тур

Шест села в областта избраха кметове на втори тур

0
ДЯЛ

Вторият тур на кметските избори във великопреславското село Златар спечели Георги Недялков от Коалиция „Алтернативата на гражданите“. Той събра 56.91% или 214 гласа срещу опонента си от ПП ГЕРБ Димчо Панчев с 42.29% и 159 гласа.
Две села в община Каспичан избираха кмет на втори тур.
В Златна нива кметския стол печели Ивайло Пенев издигнат от Инициативен комитет. Той получи 50% или 150 гласа. Противникът му от ПП ГЕРБ Румен Чавдаров остана със 146 гласа.
В Марково кметските избори спечели кандидатът на ДПС Веско Христов. За него гласуваха 213 души или 54.62%. Милен Иванов от ПП ГЕРБ има 44.36% и 173 гласа.
В община Венец балотаж имаше в село Буйновица. Там един срещу друг се изправиха Ремзия Мустафа от ДПС и Мустафа Мустафа от „БСП за България“. Битката за кметския стол в селото спечели Мустафа Мустафа с 50.63% или 80 гласа. За Ремзия Мустафа гласуваха 48.10%, което е 76 души.
Нутфи Мехмедов от ДПС спечели втория тур на кметските избори във върбишкото село Сушина. Той събира одобрение от 58.13%, което е 118 гласа срещу 82 гласа и 40.39% за Рафет Хюсеин от МЕСТНА КОАЛИЦИЯ БЗНС (ПП „БЗНС”, ПП „ДОСТ”).
Шинаси Исмаил от ДПС е новият кмет на каолиновското село Тодор Икономово. За него гласуваха 538 души, което е 49.36%. Опонентът му Тефик Хасан от ПП ГЕРБ събра 48.90% и 533 гласа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаселени места и райони без ток
Следваща статия20-годишен шуменец е в ареста, спипаха го с наркотици

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here