дом Политика Шест от общините в Шуменско с кметове на първи тур, в четири...

Шест от общините в Шуменско с кметове на първи тур, в четири ще има балотаж

0
ДЯЛ

С 81.77% от гласовете в битката за община Смядово Иванка Петрова очаквано печели трети мандат. Това показват резултатите при 100% обработени изборни протоколи.
Петрова печели кметския стол с най-убедителния резултат сред общинските кметове в област Шумен до момента.
С едва 11.42% от вота далеч зад фаворита остава кандидатът на „БСП за България“ Стоян Шайков.
Нехрибан Ахмедова от ДПС печели категорично вота в община Венец с 67.52%. Втори там е кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ с 20.64% от гласовете, сочат данните от 100% обработени изборни протокола.
Убедителна победа постигна и кандидатът за втори мандат за кмет на община Никола Козлево от ПП ГЕРБ Ешреф Реджеб. За него са гласували 62.33% от упражнилите правото си на вот.
Втори е Недред Джелил с 33.45%.
Нида Ахмедов от ДПС води еднолично на върха в община Каолиново с резултат 66.26%, но при обработени 51.28% от изборните протоколи. Това показват данните към 06.00 часа на страницата на ОИК-Каолиново.
С 28.78% до момента е Назми Халид от ПП ГЕРБ.
При 52.78% обработени изборни книжа към 06.00 часа фаворит за кмет на община Хитрино е Нуридин Исмаил от Местна коалиция ДОСТ (ПП ДОСТ, ПП БЗНС). До момента той събира 58.76% от вота. Втори е Билгин Бакиев от ДПС с 36.68%.
При 66.18% обработени изборни протоколи към 06.00 часа надпреварата за Върбица е за Мердин Байрям от ДПС, който до момента има 65.83% от гласовете. След него е Реджеб Алиев от Инициативен комитет за издигане на независим кандидат за кмет на Община Върбица. Той събира 33.28%.
В Нови пазар Айсел Руфад от ДПС ще се бори за кметския стол срещу Георги Георгиев от „БСП за България“. На първи тур Руфад печели 30.38% от вота, а Георгиев е с 28.66%.
Трети остава кандидатът на ПП ГЕРБ с Ангел Куцаров с 27.90%.
Дамски дуел на втория тур за кмет на община Каспичан. Там една срещу друга се изправят Юлия Вълчева от ПП ГЕРБ с 39.37% и Милена Недева с 30.44% издигната от Инициативен комитет. Това показват резултатите от 100% обработени изборни протоколи.
Във Велики Преслав на поправителен се явяват Янко Йорданов от ПП ГЕРБ с 37.98% срещу Александър Горчев от „БСП за България“ с резултат 22.24%. Данните са към 06.00 часа при обработени 78.95% от изборните протоколи.
Кметското място в Шумен също ще се решава на балотаж. На втори тур в оспорвана битка влиза кандидатът за втори мандат от ПП ГЕРБ Любомир Христов. С 32.34% от вота Христов влиза като фаворит в състезанието срещу кандидата на „БСП за България“ Венцислав Венков, който получи 22.18% от гласовете. Данните са от 94.49% обработени протоколи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри 94.49% обработени протоколи класирането в битката за Шумен остава непроменено
Следваща статияОстава слънчево и топло за сезона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here