дом Общество Шестокласник от Шумен впечатли журито на Откритата олимпиада по информатика в Москва

Шестокласник от Шумен впечатли журито на Откритата олимпиада по информатика в Москва

0
ДЯЛ

Даниел Койнов от Шумен впечатли експертното жури на XIII Открита олимпиада по информатика в Москва. Това съобщи един от ръководителите на българската група д-р Бисерка Йовчева.
Даниел е ученик в шести клас на ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен.
В престижния международен турни, който се проведе на 7 и 8 март в р в руската столица, България бе представена от отбор от 19 млади информатици.
Безапелационни в представянето си бяха Радослав Димитров от Пловдив и Мартин Копчев от Габрово, които и спечелиха златни медали. Със сребро на родна земя се завръща Стоян Малинин от Свиленград, а Георги Петков от Софийската математическа гимназия приключи участието си с бронз.
В тазгодишното издание на Откритата олимпиада по информатика в Москва участваха шестима информатици от Шумен – Иван Смиленов, Сали Басри, Ферат Исмаилов, Иван Борисов, Марин Йорданов и Даниел Койнов. Това е петото участие на шуменци в трудното състезание. Шуменската група пътува до Москва с финансовата подкрепа на Фикрет Индже – собственик на фирма „Алкомет“.

Родните информатици се класираха за престижната надпревара след тежък предварителен подбор. Те се справиха с конкуренцията на близо 3 000 участници от цял свят. От тях до финала в Москва бяха допуснати 400 информатици от седем държави.
Откритата олимпиада по информатика в руската столица се провежда от 2006 година и се слави като едно от най-трудните състезания в света.
Снимки: Бисерка Йовчева, Личен профил Фейсбук
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОстава слънчево и топло
Следваща статияПаметта на Свети Четиридесет мъченици почита православната църква днес

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here