дом Други Чудо в Смядовско: Вода с лечебни сили изцери мъж, вдигат чешма

Чудо в Смядовско: Вода с лечебни сили изцери мъж, вдигат чешма

0
ДЯЛ

Лечебна вода с чудни свойства. Така хората от Смядовско описват извора между селата Кълново и Янково. Според местната мълва, целебната вода е излекувала чичо Мехмед от село Янково. Мъжът е страдал дълги години от язва, но пиейки от изворната вода, чудото да се изцери се е случило.

Това е само една от причините за идеята да бъде вдигната чешма. Преди много години на мястото е съществувала такава, но била разрушена.

Инициативата на кмета на Янково – Веселин Петров среща подкрепа от страна на общинския кмет Иванка Петрова. Строителните дейности са вече факт и се очаква до края на август селото да се радва на новата придобивка.
По сметки на Общината средствата за чешмата възлизат на около 5 000 лева.
На първата снимка: Чичо Мехмед от Янково
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРасте броят на жилищата в Шуменско
Следваща статияКакво ще се случи с болницата в Нови пазар?