дом Общество Читалищни служители освежиха пейки в различни цветове и мотиви

Читалищни служители освежиха пейки в различни цветове и мотиви

0
ДЯЛ

Примерът на младежи, които боядисаха пейките в парк „Кьошкове” провокира читалищните ръководства в село Илия Блъсково и на шуменското „Стилиян Чилингиров” да освежат и техните паркове. И така да вдъхнат нов живот и приятна атмосфера за разходки и отдих на жителите.

„Инициативата е обща заедно с НЧ „Просвета – 1925” в Илия Блъсково. След като разкрасихме техните пейки в селото, дойде редът и на нашето читалище. Идеята е да обхванем целия парк в кв.”Гривица”, съобщи за 24shumen.com председателят на НЧ „Стилиян Чилингиров” Севдалина Георгиева.
„С много желание и ентусиазъм боядисахме пейките, направихме красиви декорации по тях, цветя, калинки, за да бъде по-интересно на децата”, разказва тя със задоволство от добре свършеното мероприятие.

Според нея с общите усилия на всички читалищни работници, както и приятели на читалищата, пейките вече имат по – естетичен и привлекателен вид.
Георгиева не спестява и проблема – за съжаление не всички пейки стават за боядисване, защото на някои от тях им липсват част от дъските, облегалки, за което е информирана Община Шумен с докладни записки в очакване да бъдат ремонтирани пейките. А след това и те ще бъдат разкрасени.
И още в парка на площад „Гривица” има и детска площадка, която също има нужда от ремонт, тъй като не толкова съвестни млади хора, които се събират обикновено в късните часове, рушат пейки, уреди по детската площадка и кошчета. Потърсено е и съдействие от кварталните полицаи. Желанието на читалищното ръководство е патрулка да минава, когато има възможност. Засега проблемът обаче остава.
„Но въпреки всичко, когато има добро желание и идеи, ние с наши усилия и средства правим това, което е по силите ни. И ще продължим да разкрасяваме”, категорична бе Георгиева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия3 751 безработни от областта са постъпили на работа през първите 6 месеца на годината
Следваща статияСимфониета – Шумен закрива сезона с концерт на открито

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here