дом Общество Чистенето продължава: Служителите на ДГС-Преслав само за ден събраха 20 тона строителни...

Чистенето продължава: Служителите на ДГС-Преслав само за ден събраха 20 тона строителни отпадъци

0
ДЯЛ

20 тона строителни отпадъци са натоварили и изхвърлили само за ден служителите на ДГС-Преслав, които от миналата седмица почистват отдел 163 от държавните горски територии. Участъкът е в близост до Велики Преслав и за съжаление много хора от града и съседните населени места изхвърлят всякакви боклуци в гората, макар че общината дава възможност за депониране на строителните отпадъци на сметището и то на символична цена, съобщиха от СИДП.
От началото на кампанията по почистване на отдел 163 са събрани и 240 чувала с полиетиленови торбички, чаши бутилки и други дребни отпадъци, както и две ремаркета със стари автомобилни гуми.
Днес събирането и извозването на отпадъците продължава. На терен вече работят служители на ДГС-Преслав. Почистването на гората ще продължи и през следващите дни.
СИДП е единственото изцяло сертифицирано предприятие и всяко едно от териториалните поделения следи за опазване на горите, особено тези с висока консервационна стойност, спазване на екологичните норми и опазване на биоразнообразието в района. Почистването на горските територии е част от изискванията заложени новия Национален FSC стандарт за сертифициране управлението на горите в България FSC-STD-BGR-01-2016 V-1, по който от миналата работят всички стопанства в обхвата на предприятието.
Снимки: СИДП
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАсоциацията по ВиК-Шумен ще заседава утре
Следваща статияМарт: Очаква ни динамично време, зима и пролет ще се редуват през ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here