дом Култура Четири нови заглавия в афиша на театъра през февруари

Четири нови заглавия в афиша на театъра през февруари

0
ДЯЛ

Четири са новите заглавия в афиша на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” от началото на годината, отчете на пресконференция новият директор на културния институт Димитър Димитров. Днес беше предпремиерата, а на 4 февруари от 11.00 ч., в зала „Патиланчо” ще бъде премиерата на спектакъла „Рошльо и комините” от Кина Къдрева. Режисьорът Таня Евтимова отбеляза, че спектакълът не е само за деца и поставя редица важни теми като екологичното възпитание, за изоставените стари хора, за младите, които не искат да се връщат и др. На днешната предпремиера реакцията на децата е била много окуражаваща, каза още Таня Евтимова и допълни, че се надява постановката да участва във фестивали, където да получи оценка и от театрални експерти.
За 12 февруари е планирана премиерата на спектакъла „Живот в три версии” по пиесата на Ясмина Реза. Възстановен е спектакълът „Цветни вълшебства”, а предстои младата режисьорка Максима Боева да постави пиесата „Нирвана” на Константин Илиев.
На 19 февруари в Театъра на българската армия и на 26 февруари в ДКТ „Васил Друмев”-Шумен ще се проведат кастинги за актьори, които да участват в драматичния проект, планиран за отбелязването на 185 години от рождението на Добри Войников с автор е проф. Пламен Марков, съобщи Димитров.
Заедно с новите постановки тече и обновяването на театралната трупа. От днес неин член е режисьорът доц. доктор по театрознание и театрално изкуство Валерий Пърликов. Валентин Василев, Джанер Якуб и Стефания Георгиева пък са новите актьорски попълнения. Димитър Димитров отбеляза, че с предприетите действия изпълнява програмата си, предвиждаща многообразие в репертоарната политика, внимание към подрастващата публика, съживяване на атмосферата и създаване на нови позитивни събития.
Днес изтича срокът за подаване на заявка за участие на спектакли в Друмевите театрални празници „Нова българска драма”, а на 1 март – този за включване в направление „Авторски прочит”.
278 представления е изиграла трупата на Шуменски театър през 2017 г. пред 32 032-ма зрители, а приходите от билети са 179 598 лв. Новите заглавия са пет, а афишът в момента съдържа около 20 постановки на пиеси за възрастни и деца.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОтменят санитарно-охранителната зона на язовир „Тича”
Следваща статияШуменци отново излизат на протест в подкрепа на Пирин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here