дом Други Четири каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха горските за седмица

Четири каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха горските за седмица

0
ДЯЛ

Четири каруци, моторен трион и дърва за огрев задържаха при проверки през изминалата седмица служители на стопанствата в системата на Североизточното държавно предприятие (СИДП). На нарушителите са съставени 15 акта по Закона за горите и 9 констативни протокола. 834 са проверките в държавните горски територии за времето от 25 януари до 1 февруари.
Три от каруците, с два пространствени кубически метра дърва за огрев, са задържани на територията на ДЛС-Паламара. В края на миналата седмица горският на район Тодор Икономово и екип от СИДП правят обход на държавните гори в района, като нарушения не са констатирани. Заради зачестилите кражби на дърва за огрев обаче, служителят на ДЛС-Паламара решава да се върне след проверката и да обиколи отново територията, за която отговаря. Оказва се, че бракониерите са влезли в гората веднага след като екипа на СИДП напуска селото. Горският уведомява полицията, защото за незаконните дървосекачи това е поредното провинение. Бракониерите оказват съпротива и още един полицейски екип пристига на място. Ситуацията е овладяна, каруците са конфискувани, а на тримата са съставени 6 акта и два констативни протокола.
Един констативен протокол са съставили проверяващите в ДГС-Шумен, а два акта за различни нарушения са разписали горските от ДГС-Преслав.
273 проверки са извършили през седмицата служители на петте териториални поделения в област Шумен.
Каруца, моторен трион и половин кубик дърва конфискуваха през изминалите дни служители на ДЛС-Черни Лом, като на незаконните дървосекачи са съставени два акта. Със същият брой актове са се сдобили и нарушители в държавните гори стопанисвани от ДГС-Омуртаг.
245 са инспекциите, които горските са направили на територията на област Търговище.
Два акта и три констативни протокола съставиха при една от 30-те проверки в стопанството служители на ДГС-Варна. Задържани са незаконно добити дърва за огрев. За различни нарушения са съставени по един констативен протокол в ДЛС-Шерба и ДГС-Провадия, като във второто стопанство са написани и два акта.
Проверките в стопанствата продължават. Ръководството на СИДП разчита и на сигналите за нередности в горите, които гражданите подават на телефон 112.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦърквата празнува Сретение Господне, днес е и Петльовден
Следваща статияНад 5,7 млн. лв. е привлякла община Велики Преслав от еврофондове

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here