дом Общество Четири блока пропищяха от новоизникнало ромско гето на улица „Искър“ в Шумен

Четири блока пропищяха от новоизникнало ромско гето на улица „Искър“ в Шумен

0
ДЯЛ

От скоро появило се ромско гето на улица „Искър“ № 8 в Шумен се жалваха живеещи в района граждани. В приемния ден на кмета на града Любомир Христов те се оплакаха, че вече година и половина в междублоковото пространство има свободно пасящи коне и непрекъснато никнат нови незаконни постройки. „Подложени сме на ежедневен тормоз. В градинките около блоковете има пуснати на свобода коне. Децата не могат да играят на площадките, а животните се разхождат свободно“, обясниха гражданите. Те разказаха, че в началото там имало стара кирпичена постройка, в която ромско семейство отглеждало едно магаре. С времето обаче започнали да никнат нови бараки, а в помещенията освен животни, започнали да живеят и хора. „В момента там има цяла фамилия с много деца. Хората са десетки и никой не може да каже колко е техния брой. Отглеждат кокошки, патици и всякакви други домашни животни. Хора и добитък живеят заедно. Нощно време горят кабели и гуми и сутрин в района просто не може да се диша“, жалваха се недоволните. Те са сигурни, че новоизградените постройки са незаконни, а хората в тях нямат адресна регистрация. „Някои от тях имаха апартаменти в блоковете, но ги продадоха и сега отиват да живеят в градинките“, коментираха още гражданите и поискаха Общината да премахне незаконните сгради и да настани живеещите в тях на друго място.
Кметът Любомир Христов обясни, че местната администрация е правила проверка на адреса по други подадени сигнали и в момента се търси решение на проблема.

Съдействие от Общината Любомир Христов обеща и на живеещи в комплекс „Райски кът“. Комплексът е ново строителство, а преди време приземни части от сградата, която се намира на улиците „Васил Левски“ и „Сан Стефано“ започнали да се наводняват, има и пропадания на терена. Живеещите се опитали със собствени средства да отстранят проблема, но без особен ефект. Те искат да се направи допълнително укрепване и там, където то е на честен терен ще поемат разходите, а Общината да се погрижи за парцел, който те твърдят, че е собственост на кметството. Любомир Христов отговори, че заедно със зам.-кмета Боян Тодоров са направили оглед на проблемния терен. Площите обаче са частни и единственото, което Общината е в състояние да помогне е да се заусти водата от улуците в канализацията.
В приемния ден на кмета на Шумен стана ясно, че в момента се оборудва филиала на детската кухня в СУ „Трайко Симеонов“. Ако дейностите обаче се забавят, майките ще могат да вземат храна от кухните на детските градини в района.
Кметът пое ангажимент да се направи и проверка за законността на изграждащ се хотел в частен имот. Собственичката на къщата се оплака, че преди време нейни родственици продали част от полагащия им се имот. Новите собственици започнали обаче мащабен строеж. Строителните дейности оставили жената без канализация, а има опасност да рухне и сградата, която тя обитава.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСамо трима желаещи да станат съдебни заседатели във Велики Преслав
Следваща статияДържавата дава 10 000 000 лева за нова програма за бъдещи учители

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here