дом Общество Четирима министри – поканени на извънредната сесия за водата в Шумен

Четирима министри – поканени на извънредната сесия за водата в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Четирима министри – на Околната среда и водите Емил Димитров, на Регионалното развитие на районите Петя Аврамова, заместникът й Николай Нанков и на Земеделието и храните Десислава Танева са поканени на извънредната сесия на Общинския съвет в Шумен по проблеми на водоснабдяването. Тя ще се състои на 4 юни, от 10.00 часа в зала 363 на Общината.
Шест точки са предвидени в дневния ред на заседанието, което ще се проведе на 4 юни. Управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова ще представи анализ на състоянието на водопреносната системата в Шумен и перспективи за реализация на проекта за нов довеждащ водопровод и пречиствателна станция за питейни води. Приоритетните теми са последващите действия за възстановяване на алтернативните водоизточници и мерки за запазване и повишаване на нивото на основния водоизточник за община Шумен към настоящия момент – язовир „Тича“.
Според съветника от БСП Веселин Пенчев на сесията трябва да бъде представен доклад от експертите, извършили проучването на възможностите за използване на алтернативни водоизточници и състоянието им. Даниела Русева пък е на мнение, че управителят на ВиК следва да отговори на критиките на министъра на Околната среда и водите по адрес на Водното дружество и местната власт.
Предложението на Гюнай Тефиов от ДПС е на сесията да бъдат поканени старите началници на ВиК-Шумен, които имат решения на проблемите, а не новоназначените.
Доц. Стефан Минков от ВМРО уточни, че е разговарял с МОСВ и е получил уверение, че от ведомството ще изпратят свой представител, който да разясни политиката на принципала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетските ясли и градини в Шумен отварят врати на 1 юни
Следваща статияБТТИК раздаде 300 пакета с храни на нуждаещи се граждани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here