дом Политика Четин Казак: Ще положим усилия селата да излязат от изолация

Четин Казак: Ще положим усилия селата да излязат от изолация

0
ДЯЛ

Кандидатът за кмет на Шумен от ДПС Четин Казак, на село Друмево Нуран Муса и кандидати за общински съветници участваха в предизборно събрание в най-голямото село в общината.
На жителите беше представен кандидатът за кмет на населеното място. Тя е учител по професия.
Нуран Муса направи отчет за тригодишния период на управление и набеляза проблемите, които стоят на дневен ред – липса на вода цяло лято, няколкократните срещи с ръководството на ВиК Шумен по проблема с безводието очертават в най-скоро време решение на въпроса.
Кандидатът за кмет сподели, че има достатъчно натрупан административен опит в управлението на кметството. Тя заяви, че ще бъде още по-близо до хората за решаване на техните проблеми.

В емоционално изказване Четин Казак сподели, че е свързан със Друмево по майчина линия на съпругата му. Стана ясно, че той е помагал на жителите на селото през годините. С негово дарение е изградена детска площадка, а благодарение на разговори с министъра на МРРБ е извършен ремонта на свлачищните участъци по пътя Вехтово – Друмево.
Той апелира към хората: „Имаме нужда от вашата подкрепа на първи тур, за да постигнем поставената цел участие на балотаж в община Шумен“.
Водачът на листата Сунай Садък, като водещ на събранието, призова „Властта е във ваши ръце. Вие вече го доказахте тази година с решаване на проблема с водата.
Той припомни, че благодарение на колектива на Обединеното училище „Христо Ботев“ ще се изучава до десети клас специалност „Готварство“, а школото вече има нов статут.
„Много е важно да няма разминаване в броя на гласовете от Друмево в трите интегрални бюлетини – за кмет на Община, за общински съветници и кмет на населено място. Това ще ни позиционира в бъдещия Общински съвет в Шумен, което ще позволи да участваме в управлението на Община Шумен“, разясни водачът на листата. Той обяви и целта, по брой избрани кметове на населени места ДПС да бъде първа политическа сила на първи тур.
На огромен екран чрез мултимедия бяха представени образци на бюлетини. Обяснено бе, че в община Шумен ДПС няма да ползва преференции за общински съветници. Всички ще гласуват с №55 в интегралната бюлетина.

От пълната изолация от света и липсата на елементарни услуги се оплакаха жителите на близкото село Кладенец, което е почти обезлюдено.
Тук липсва магазин, няма аптека. Дори хляб се кара един-два пъти седмично. Като за капак, мостът, през който минава пътят от селото до гробището е разрушен. И реално хората не могат да посещават гробовете на покойниците си.
„Тази нерадостна картина е най-яркият пример за почти пълната незаинтересованост на досега изредилите се в управлението на Община Шумен към живота и поминъка на хората в селата. Поехме ангажимент възможно най-скоро да решим проблема с разрушения мост, а ако участваме в бъдещото управление на общината, поетапно да се постараем да решим и другите проблеми“, заяви кандидатът за кмет на Шумен Четин Казак.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДве жени са пострадали при катастрофа на ул.“Владайско въстание“
Следваща статияПри съседите: Челен сблъсък край село Камбурово, сред жертвите – семейство с две деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here