дом Култура Четвъртокласници от Шумен с послание към медиците в електронна книга

Четвъртокласници от Шумен с послание към медиците в електронна книга

0
ДЯЛ

Изпитанието Covid-19 вълнува не само възрастните, но и децата. Прекарвайки голяма част от учебния си ден в любимата си виртуална среда, учениците ежедневно споделят своите мисли и тревоги. По случай Международния ден на здравето, в обстановка на извънредна ситуация и по време на дистанционно си обучение, учениците от IV a клас към СУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен, написаха своето послание към всички специалисти, които се грижат за нашето здраве. Днес те представят своя съвсем нов продукт – електронна книга. Тя е създадена по идея на началния учител, г-жа Севдалина Петкова, и е реализирана от класния ръководител на учениците, г-жа Петя Боянова. В час по български език и литература под ръководството на г-жа Севдалина Петкова, учениците от IV а клас разсъждават върху въпроса: „Кои са героите на днешния ден?“. Четвъртокласниците спонтанно достигат до извода, че това са хората от „предната линия“ – медиците. Решават да се включат по свой начин в общата кампания за подкрепа на медицинските работници – с вяра, със слово, с талант.
Книгата съдържа съчинения на четвъртокласниците на тема: „Човекът с главно „Ч”, както и рисунките на учениците, от часовете по изобразително изкуство, с които се присъединиха към призива на италианските деца: „Всичко ще се оправи!”.
Предлага един нов поглед към книгата като материален носител на човешкото познание и интригува с трансформирането й в съвременнен електронен вид, който в настоящата ситуация, изключваща възможността да се посети библиотека, изпълнява своята голяма мисия – да продължи вечния живот на словото.
Със своя труд и креативност четвъртокласниците изразиха своето уважение и признателност към тези, които са ги научили на „А и Б“ и към всички медици, които ежедневно се борят за човешки животи. Децата показаха на възрастните, че са научили най-важния си урок – да бъдат добри и да умеят да показват и предават доброта на тези, които идват след тях.
Линк към книгата: ТУК.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСтарши комисар Ялчън Расим празнува 50-годишен юбилей
Следваща статияОбвиняем за седем грабежа в Шумен остава в ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here