дом Общество Честит празник! Днес честваме Международния ден на учителя

Честит празник! Днес честваме Международния ден на учителя

0
ДЯЛ

На 5-и октомври в над 100 държави по света се чества Международният ден на учителя.
Идеята за това идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. По повод 40-годишнината от приемането на препоръките, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5-и октомври като Международен ден на учителя и това става факт през 1994 г., когато се отбелязва за първи път.
На днешния Организацията на обединените нации приканва всеки гражданин по света да отдели минута и да си спомни, с любов и признателност, как учителят е променил за добро неговия живот.
Този ден не е отбелязан с червена дата в календара. Той не се празнува с фанфари, цветя и венци пред паметници и мраморни плочи. На този ден трябва да правим дълбок поклон пред невидимите паметници на духа и пред техните ваятели – учителите.
Това е денят на многохилядната армия от воини на образованието, от духовни водачи и вдъхновители на човешкия прогрес. На тях обществото дължи много – дължи им своето минало и настояще. Дължи им и своето бъдеще.
Честит празник, уважаеми учители!
Нека да Ви има, за да пребъде нашата България!

Снимка: Uchiteli.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВ началото на груповия лов на дива свиня полицията масово проверява авджиите в Шуменско
Следваща статияМустафа Карадайъ: Имаме вярна стратегия за Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here