дом Общество Честваме 109 години от  Независимостта на България

Честваме 109 години от  Независимостта на България

0
ДЯЛ

Днес отбелязваме 109 години от Независимостта на България. През  1908 година в черквата „Свети Четиридесет мъченици“ във Велико Търново България е обявена за царство, а княз Фердинанд I приема титлата цар. Независимото Българско царство е признато от Великите сили през пролетта на 1909. Родолюбивият комитет „Кан Крум Страшний“ в Шумен ще отбележи годишнината от обявяването на Независимостта на България с множество прояви.
В 10.30 часа, от Паметника на загиналите във войните на площад „Кристал“ ще тръгне шествие с участието на членове на комитета, облечени с народни носии и със старо градско облекло. Шествието ще премине през пешеходната зона на централния градски булевард „Славянски“ и ще стигне до Военния клуб в Шумен.
Там членовете на комитета от 11.00 часа ще представят жива картина „109 години от обявяването на българската независимост“. Чествания ще се състоят и в Каспичан, и Нови пазар.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченици от „Панайот Волов“ спечелиха първото състезание по стеганография и криптография
Следваща статияДГС-Търговище подарява 7 000 фиданки на ловните дружини от Шумен и Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here