дом Общество „Часът на Земята“: Да загасим осветлението за един час тази вечер

„Часът на Земята“: Да загасим осветлението за един час тази вечер

0
ДЯЛ

Знаковото събитие на WWF, „Часът на Земята“, за пореден път ще обедини милиони хора по света в послания и действия за опазване на планетата. Нашият споделен дом е изправен пред застрашителна загуба на биоразнообразие и климатични промени. Затова природозащитната инициатива на WWF обединява отделни хора, бизнеси и правителства в търсене на решения и конкретни действия за изграждане на здравословно и устойчиво бъдеще за всички. „Часът на Земята“ е определен за отбелязване днес, 24 март, от 20.30 до 21.30 ч.
Символично ще изгасим осветлението в домовете си, а знакови и обществени здания, културни паметници, различни институции и организации ще затъмнят фасадите на сградите си за един час в съботната вечер.
Започнало като символично събитие за гасене на осветлението в Сидни през 2007 г., „Часът на Земята“ вече се отбелязва в повече от 180 държави като световен споделен момент на солидарност за планетата. През последното десетилетие Часът на Земята вдъхнови милиони да подкрепят и да участват в проекти за опазване на климата и природата.
В България кампанията се провежда от 2009 г. През 2017 г. участие са взели 110 града и множество институции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДоц. Юрий Дачев гостува в Регионалната библиотека, срещна се и с кмета Любомир Христов
Следваща статияОбщина Шумен ще продължи да финансира художествени форми в читалищата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here