дом Прогноза за времето Цяла България под жълт код за интензивни валежи от дъжд и сняг

Цяла България под жълт код за интензивни валежи от дъжд и сняг

0
ДЯЛ

Жълт код за интензивни валежи от дъжд и сняг е обявен за понеделник в цялата страна.
В по-голямата част от страната ще се натрупа снежна покривка, а в южните и югоизточните райони се очаква дъжд до 30 литра на квадратен метър.
В сутрешните часове в централните райони на Северна България е възможно да се образуват поледици.
В Шуменска област ще има интензивни валежи, предимно от дъжд. Очакваните количества – между 20 и 30 л/кв.м.. Вечерта в понеделник ще се усили северозападният вятър и поривите ще достигнат 20-24 м/сек.
Не се очаква съществена промяна на температурите в района, минималната ще е 1°, а максималната около 4°.
Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София – град, София – област, Перник и Кюстендил. Тук се очакват количества между 10 и 25 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони – до 10 см.
В четири области – Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м. Снежна покривка в планината ще бъде до 10-15 см.
Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Добрич, Варна, Бургас и Силистра.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБлокадата на пътен възел Белокопитово приключи
Следваща статияДГС-Шумен отчете 16 180 кубика доставени дърва за огрев на населението

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here